PROGRAM ZAŽELI

ŽENE ZAJEDNO – ZA BOLJU BUDUĆNOST NAŠE ZAJEDNICE

Grad Donji Miholjac potpisao je dana 30.05.2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice“ vrijedan 5.922.992.00 kuna. Projekt financira EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava „Zaželi-Program zapošljavanja žena“.

Nositelj projekta je Grad Donji Miholjac, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, Općina Magadenovac, Općina Marijanci, DUGA Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti i Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.

Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 40 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 160 krajnjih korisnika.

Projekt će se provoditi ukupno 30 mjeseci. Provedbom projekta omogućit će se zapošljavanje 40 nezaposlenih žena s područja Grada Donjeg Miholjca, Općine Magadenovac i Općine Marijanci. Novozaposlene žene će pružiti podršku i pomoć u kući za 160 korisnika, a riječ je o starijim osobama, osobama s invaliditetom te bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj će se skupini nezaposlenih žena omogućiti i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi stekle znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada, kao i nabavka bicikla za svakodnevne aktivnosti u pružanju pomoći.

Dana 29. kolovoza 2018. u velikoj gradskoj vijećnici Grada Donjeg Miholjca održana je uvodna konferencija. Na uvodnoj konferenciji detaljno se objasnio spomenuti program te je svakoj radnici predan bicikl kako bi od ponedjeljka 03. rujna 2018. mogle adekvatno obavljati svoje poslove na projektu. Radnice će posao na projektu obavljati do 30. studenog 2020. te nakon toga slijede spomenute edukacije koje su osigurane za 10 zainteresiranih radnica.

Kontakt osoba za više informacija: voditelj projekta Andrija Herbst  duga@duga.hr

http://www.duga.hr/326/odrzana-uvodna-konferencija-programa-zazeli/  
http://www.esf.hr/ 
https://strukturnifondovi.hr/