ZAPOČELA EDUKACIJA CILJANIH SKUPINA ŽENA U SKLOPU PROJEKTA "ZAŽELI"

Dana 24. lipnja 2020. godine, u prostorijama Tech parka – Poduzetničkog inkubatora „Osvit“ u Industrijskoj zoni Janjevci, započela je edukacija ciljanih skupina odnosno zaposlenica u sklopu projekta ''Žene zajedno - za bolju budućnost naše zajednice'', Kodni broj: UP.02.1.1.05.0125 koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Program zapošljavanja žena – Zaželi.

 

Za spomenute edukacije kroz projektni proračun predviđen je iznos bespovratnih sredstava do 70.000,00 kn.

Od 40 zaposlenih žena, 10 njih će biti osposobljeno za zanimanje njegovateljice, što će poboljšati njihov status na tržištu rada. Želju za dodatnim obrazovanjem iskazale su 3 radnice s područja Općine Magadenovac, 4 radnice s područja Općine Marijanci te 3 radnice s područja Grada Donjeg Miholjca. Zajedno sa spomenutim odabranim radnicama edukaciju pohađaju i radnice s područja Općine Viljevo te Općine P. Moslavina s kojima smo stalno u suradnji.

 

Trajanje programa: 500 sati (220 sati teorija i vježbe) i 280 sati praktične nastave. Prevedeno u broj dana: oko 40 dana teorijske nastave i 45 dana praktične nastave.

Očekivani rezultati nakon provedbe edukacije su stečena znanja i vještine za zanimanje njegovateljice što će omogućiti povećavanje kompetencija kako bi radnice bile konkurentnije na tržištu rada.