ZAHVALNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE GRADU DONJEM MIHOLJCU

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, 3. ožujka 2015. godine, u Osijeku na Trgu Ante Starčevića održana je smotra postrojbi Civilne zaštite specijalističke namjene Osječko-baranjske županije. Smotru 183 pripadnika u četiri specijalistička tima obavio je župan dr. sc. Vladimir Šišljagić. Za građane je ujedno priređena prezentacija sofisticiranih materijalno-tehničkih sredstava poput termovizijskih kamera, kamera za otkrivanje unesrećenih ispod ruševina i različitih detektora plinova, dakle opreme koju većina građana nije vidjela na našim prostorima, a čijom je nabavom i stavljanjem u operativnu uporabu učinjen veliki kvalitativni iskorak u izgradnji sustava zaštite i spašavanja na području Osječko-baranjske županije.

Međunarodni dan civilne zaštite obilježen je i svečanim prijemom za predstavnike svih operativnih snaga, udruga i institucija koje čine sustav zaštite i spašavanja, koji je održan u sjedištu Županije. Tom prigodom župan Šišljagić dodijelio je zahvalnice osobama, udrugama i institucijama koje su dale izniman doprinos uspješnoj provedbi mjera obrane od poplava na našem području i izgradnji sustava zaštite i spašavanja u cijelosti.

Zahvalnicu Gradu Donjem Miholjcu za izniman doprinos uspješnoj provedbi mjera obrane od poplava i izgradnji sustava zaštite i spašavanja na području Osječko-baranjske županije primio je načelnik stožera zaštite i spašavanja i zamjenik gradonačelnika Darko Mikić.