Tour of Croatia

U utorak 19. travnja oko 11.30 kroz Donji Miholjac prolazi biciklistička karavana od 150 vozača iz 20 svjetskih profesionalnih timova. 

Prigodni program započinje u 11.00 sati na samom Trgu, javljanjem uživo putem Radija Donji Miholjac, kako bi građane Donjeg Miholjca, ali i mještane okolnih sela što bolje informirali o ovom nesvakidašnjem sportskom događaju koji će se emitirati na 6 kontinenata i koji će prenositi Eurosport sa 6 kamera i jednom kamerom iz zraka (helikopterom).

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje interes brojnih poznatih biciklističkih timova te medija koji će sliku iz Hrvatske prenositi na čak šest kontinenata. Ne čudi tako ni velika podrška koju je Tour of Croatia dobio od institucionalnih partnera i sponzora, i to sve samo u dvije godine koliko se ova utrka održava u Hrvatskoj. Tour of Croatia ima službeno pokroviteljstvo Ureda Predsjednice Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske, podržavaju je Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi neke od ovogodišnjih šest etapa.