PRANDAU FESTIVAL DONJI MIHOLJAC

Dana 8. srpnja 2020. godine u raskošnoj dvorani dvorca Mailath kao 3. koncert u programu PRANDAU FESTIVALA održan je koncert baroknog Ansambla Camerata Garestin iz Varaždina. Na koncertu su izvedene skladbe eminentnih glazbenika barokne glazbe, hrvatskog skladatelja Ivana Lukačića, Jacoba Basevi il Cervetto, Johanna Sebastiana Bacha i Georga Friedericha Händla.

Upravo ovim koncertom publika je imala prilike ćuti i osjetiti duh kao i atmosferu barokne glazbe u izuzetno akustičnom prostoru koji je i zamišljen kao koncertna dvorana u kojoj se izvodila komorna glazba.

Prandau Festival kao jedan od ciljeva ima promociju kulturne baštine koja je izuzetno vrijedna jer omogućava održavanje visoko kvalitetnih koncerata na radost mnogobrojne i sada već možemo reći vjerne publike u Donjem Miholjcu a nadamo se na budućim godinama festivala i cijele Slavonije. Zahvaljujemo se Ansamblu Camareta Garestin na izuzetno emotivnom i nadahnutom muziciranju i vokalnim bravurama koje je publika nagradila pažljivim slušanjem i dugotrajnim pljeskanjem. Kako su glazbenici doživjeli koncert i  komunikaciju s publikom možete pogledati na linku portala Miholjština.info: https://www.youtube.com/watch?v=uo0MYmZhCAU&feature=youtu.be

 

S poštovanjem,