Potpisivanje masterplana prometnog razvoja Osječk-baranjske županije

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje potpisala je ugovor s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Masterplan prometnog razvoja Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije". Potpisu ugovora prethodio je potpis Sporazuma o sufinanciranju projekta "Masterplan prometnog razvoja Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije" između Osječko-baranjske županije te gradova Beli Manastir, Belišće, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Osijek, Valpovo i Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, g. Siniša Hajdaš Dončić, župan Osječko-baranjske županije, g. Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Belog Manastira, g. Ivan Doboš, dogradonačelnica Belišća, gđa. Ljerka Vučković, gradonačelnik Donjeg Miholjca, g. Zoran Kovač, gradonačelnik Đakova, g. Zoran Vinković, gradonačelnik Našica, g. Krešimir Žagar, gradonačelnik Osijeka g. Ivan Vrkić, gradonačelnik Valpova, g. Leon Žulj te Predsjednik i Član Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, g. Stjepan Ribić i g. Zvonimir Klobučar.

Provedbom projekta "Masterplan prometnog razvoja Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije" osigurat će se kvalitetna pripremljenost za provedbu projekata na području prometa. Masterplan će ukazati na potrebe svih gradova Osječko-baranjske županije, na način da se izradom strateškog plana budući projekti u provedu u skladu sa strateškim dokumentima na razini Europske Unije, uvažavajući postojeće stanje prometne infrastrukture i stanja na području gradova te da se nađu rješenja za njihovo povezivanje sa svim nacionalnim i međunarodnim prometnim koridorima. Ukupna vrijednost projekta je 4.731.830kn (sa PDV-om), od čega Ministarstvo osigurava 85% ukupne vrijednosti projekta (bez PDV-a), a županija i gradovi preostalih 15% i cjelokupan iznos PDV-a, a rok za završetak projekta je 30.09.2015.