Posjet ministra pomorstva, prometa i infrastrukture D. Miholjcu

Obilazak cestovnih projekata na području Osječko - baranjske županije ministar Hajdaš Dončić nastavio je u Donjem Miholjcu, gdje je u prisustvu gradonačelnika Zorana Kovača, dogradonačelnika Darka Mikića te predsjednika i zamjenika predsjednika gradskog vijeća Ivice Kožića i Željka Macanića obišao gradilište gradske obilaznice. Naime, predmet glavnog projekta investitora ovog građevinskog zahvata, društva Hrvatske ceste, jest izgradnja druge (II) faze južne gradske obilaznice s početkom na postojećoj državnoj cesti D34, zapadno od ulaska u grad, a sa završetkom na uklapanju u novi rotor na državnoj cesti D53. Ukupna dužina dionice iznosi 3.544,87 m, a izgradnjom obilaznice u smjeru istok-zapad, omogućit će se izmještanje tranzitnog prometa s podravskog koridora u središtu grada. Ukupno ugovorena vrijednost radova na obilaznici iznosi 29.227.902.19 kn (bez PDV-a).

„Ova investicija je dobitak za grad Donji Miholjac. Njezinom će se realizacijom smanjiti gužve, povećati protočnost u prometu, te olakšati život lokalnom stanovništvu", rekao je ministar Hajdaš Dončić tijekom obilaska gradilišta donjomiholjačke obilaznice.

Podsjetimo, trasa obilaznice grada Donjeg Miholjca (II faza) uvrštena je u Strategiju i Program prostornog uređenja Republike Hrvatske, kao i u Strategiju prometnog razvitka Republike Hrvatske.