OTVORENA DVA JAVNA NATJEČAJA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Osječko-baranjska županija jučer je objavila dva javna natječaja, Javni natječja za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području OBŽ za 2020. godinu i Javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području OBŽ.

 

Javni natječja za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području OBŽ za 2020. godinu, namijenjen je poduzetnicima (trgovačka društva, obrti i zadruge), osim onima koji se poljoprivredom i turizmom (za njih će biti raspisani drugi natječaji). Potpora iznos do 50 % opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 50.000,00. Prihvatljivi su troškovi nastali u razdoblju od 25. listopada 2019. pa do dana podnošenja prijave. Prijave će se obrađivati redolijedom zaprimanja.

Za sve dodatne informacije poduzetnici se mogu javiti u Upravni odjel za gospodarstvo na 031/221-881.

 

Javni natječaj za dodjelu nagrada za izradu projektnih ideja „Pametna sela“ na području OBŽ, namijenjen je svim fizičkim osobama (samostalno ili u partnerstvu s jedinicom lokalne samouprave) i pravnim osobama, a lokacija provedbe projekta treba obuhvaćati područje OBŽ. U postupku razmatranja vrednovat će se i ocjenjivati svrha i mogući učinci projekta na razvoj lokalne zajednice te mogućnost provedbe projektnih ideja i njihova održivost.

Sve informacije o navedenom natječaju mogu se dobiti u Upravnom odjelu za ruralni razvoj, ruralni@obz.hr ili na 031/221-561.

 

Više informacija i dokumentaciju možete pronaći na http://www.obz.hr/index.php/potpore/natjecaji-i-javni-pozivi-u-tijeku