Osječko baranjska županija odobrila je gradu Donjem Miholjcu 215.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za projekte EU fondova.

U prostorijama Osječko-baranjske županije župan dr. sc. Vladimir Šišljagić dana 13. lipnja 2016. s gradonačelnicima i načelnicima 8 jedinica lokalne samouprave s područja Županije potpisao je ugovore o dodjeli potpora za izradu projektne dokumentacije za 12 projekta u vrijednosti cca 100 milijuna kuna koje će te jedinice prijaviti za financiranje iz fondova Europske unije za ruralni razvoj.

Ugovore su sa županom Šišljagićem potpisali gradonačelnici i načelnici Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Feričanaca, Drenja, Ernestinova, Viljeva i Draža. Projekte je nemoguće prijaviti bez završene projektno-tehničke dokumentacije te je županijska potpora velika pomoć sredinama s malim proračunima, ističu gradonačelnici i načelnici.
Riječ je o ugovorima kojima Županija sufinancira 50% sredstava potrebnih za izradu projektne dokumentacije, a potpore su do najviše 250 tisuća kuna i to za provedbu mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 – 2020. Temeljem navedenih ugovora Županija će ovim jedinicama isplatiti 1,1 milijuna kuna. Prema riječima predstavnika gradova i općina s ovim sredstvima će pripremati brojne komunalne i infrastrukturne projekte poput nerazvrstanih cesta, uređenja društvenih domova i drugih objekata javne namjene, izgradnje dječjih igrališta, nogostupa i javne rasvjete…
Javni poziv jedinicama lokalne samouprave otvoren je i dalje i to do 31. listopada a u županijskom proračunu za tu je namjenu predviđeno još milijun kuna s tim da županija rebalansom može osigurati i više, rekao je župan Šišljagić.