ODRŽAN KONCERT GUDAČKOG KVARTETA RUCNER

Gudački kvartet Rucner (koji čine Snježana Rucner, Dragan Rucner, Ana Paula Knapić Franković, Ivana Penić Defar) gostovao je (27. lipnja) u Donjem Miholjcu, a gosti kvartera bili su Ana Rucner - violončelo i Veronika Brzica - saksofon. Koncert je održan u dvorcu Mailath, s početkom u 20 sati.

Na programu koncerta bio je Kvartet broj 2. Josipa Mihovila Stratika, Nigunim Leva Kogana, Oblivion Astora Piazzolle, Kvartet opus 18 broj 2 Ludwiga van Bethovena, Czardas Vittorija Montija, SlavETNOnija Marijana Makara, Popevka i čardaš Emila Cossettija i Mala slavonska rapsodija Tomislava Uhlika.

Ovo je drugi od četiri koncerta u sklopu 1. Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe, čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture. Projekt, koji je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Donjeg Miholjca, Povijesnom udrugom Mailath, Župom sv. Mihaela arkanđela i Glazbenom školom pri OŠ "August Harambašić" pokrenuo Grad Donji Miholjac, za cilj ima promociju orguljaške i komorne glazbe na koncertima vrsnih glazbenika, revitalizaciju bogatog kulturnog nasljeđa i glazbene tradicije obitelji Hilleprand van Prandau, a posebno njihova člana, Karla baruna Prandaua te predstavljanje bogate kulturno-povijesne baštine Donjeg Miholjca, ponajprije crkvenih orgulja i koncertnog prostora dvorca Mailath. 

ANA RUCNER je svojim atraktivnim nastupom opravdala sva očekivanja mnogobrojne publike koja se okupila u impozantnom broju a koja je dugotrajnim pljeskanjem pokazala da su koncerti komorne glazbe upriličeni u ovome prostoru i ubuduće dobro došli.
Zahvaljujemo se Kvartetu Rucner, Ani Rucner i Veroniki Brzici na prekrasnom koncertu te se nadamo i novim susretima. Zahvala i svim posjetiteljima koncerta jer su svojim odazivom iznad svih očekivanja nagradili trud glazbenika i organizatore festivala.