ODLUKA O ZABRANI RIBOLOVA NA SVIM RIBOLOVNIM VODAMA KOJIMA GOSPODARI ZŠRU DONJI MIHOLJAC

Zajednica športsko ribolovnih udruga

                       Donji Miholjac

Broj: sl-UO-2/20.                                                                               Telefonom

Donji Miholjac, 01.04.2020.godine

            Na osnovu ukazane potrebe dana 01.04.2020.godine održana je telefonska sjednica Upravnog i Nadzornog odbora ZŠRU D.Miholjac sa samo jednom točkom dnevnog reda:

  1. Potvrđivanje Odluke o zabrani ribolova na svim ribolovnim vodama kojima gospodari ZŠRU D.Miholjac zbog pandemije koronavirusa

Svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora upoznati su da medijskim prostorom kolaju neistinite informacije da je ribolov dozvoljen, da drugi ovlaštenici dozvoljavaju ribolov, itd.

U suradnji sa predstavnicima grada D.Miholjca, gradonačelnikom, Stožerom civilne zaštite grada iStožerima općina traženo je od nadležnih, a to je prije svega Stožer CZOBŽ-e i Stožer CZ RH da se očituju i donesu transparentnu odluku o ovom za nas velikom problemu.

Dana 01.04.2020.godine jasno je potvrđeno od strane Stožera CZ-e Republike Hrvatske –„LOV I RIBOLOV SU ZABRANJENI, SAMOJE DOZVOLJEN KOMERCIJALNI RIBOLOV I BRIGA O DIVLJAČI U LOVIŠTU“.

Sukladno navedenom potvrđuje se odluka UO ZŠRU od 22.03.2020.g.:

             Zabranjuje se ribolov na svim ribolovnim vodama kojima gospodari Zajednica športsko ribolovnih udruga  do opoziva. Molimo športske ribolovce da se pridržavaju odluka Stožera CZ-e Republike Hrvatske, Stožera CZ-e Osječko baranjske županije, Stožera CZ-e grada D.Miholjca i Stožera CZ-e općina na kojima se nalaze ribolovne vode Zajednice.

Ribočuvari imaju obvezu i zadatke sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu, a o nepridržavanju mjera iz oblasti borbe protiv pandemije koronavirusa aktivno će surađivati sa policijom.

           Zahvaljujemo se Svima na suradnji, a ribiče molimo za strpljenje. Zajedničkim naporima pomozimo i mi da prođe ova pandemija.

Rukovoditelj ribolovnog područja                                                Predsjednik

              Željko Macanić,v.r.                                             Tihomir Ronta dipl.ing.građ.,v.r.