OBAVIJEST STANOVNICIMA S PODRUČJA GRADA DONJEG MIHOLJCA

OBAVIJEST STANOVNICIMA S PODRUČJA GRADA DONJEG MIHOLJCA VEZANA UZ ODLUKU O ZABRANI NAPUŠTANJA MJESTA PREBIVALIŠTA I STALNOG BORAVKA

(23. 3. 2020.)

Poštovani sugrađani,

slijedom današnje Odluke Nacionalnog stožera CZ o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka donosimo obavijest o mjestu i vremenu izdavanja PROPUSNICA za kretanje za koje su nadležni STOŽERI CIVILNE ZAŠTITE GRADOVA I OPĆINA, odnosno, u ovom slučaju, Stožer CZ Grada Donjeg Miholjca.

  1. Propusnicu ne trebaju osobe koje se prilikom obavljanja poslova navedenih u Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kreću unutar mjesta prebivališta ili stalnog boravka.
  2. Stožeri civilne zaštite gradova i općina OVLAŠTENI SU I ODGOVORNI SAMO ukoliko je riječ o ulasku i izlasku s područja prebivališta ili stalnog boravišta iz razloga koji se odnose na vitalne obiteljske razloge, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnji hrane i osnovnih potrepština, kako je i navedeno u točki II. podstavak e. Odluke.
  3. U Stožeru civilne zaštite Grada Donjeg Miholjca propusnicu će moći izvaditi i POLJOPRIVREDNICI I MEDARI s područja Grada Donjeg Miholjca koji imaju zemljište koje obrađuju  ili košnice s medom izvan područja prebivališta, a kako bi mogli nesmetano obavljati svoje poslove.

 

Svi oni koji udovoljavaju gore navedenim uvjetima PROPUSNICU ĆE MOĆI IZVADITI na adresi Vukovarska 1 u D. Miholjcu, u vremenu od 8-13 sati svakim radnim danom. Izdavanje propusnica bit će organizirano u drvenoj kućici koja se nalazi u dvorištu dvorca Mailath.

 

Za sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima možete nas kontaktirati putem telefona na brojeve 031/631-100, 031/631-120, 031/631-180 ili putem elektronske pošte coronadm@donjimiholjac.hr.

 

                                                                                                Stožer CZ Grada D. Miholjca

                                                                                                          Gradonačelnik

                                                                                                  Goran Aladić, dipl. oec.,v.r.