Međunarodna suradnja općine Drwinia iz Poljske i grada Donjeg Miholjca

Proteklog vikenda od 21. svibnja do 25. svibnja glazbena škola iz Mikluszowica iz Poljske zajedno sa načelnikom Jan Pajak i zamjenikom načelnika općine Drwinia boravili su u Donjem Miholjcu. U Donji Miholjac su došli na poziv gradonačelnika Zorana Kovača i dogradonačeklnika Darka Mikića te ravnatelja OŠ August Harambašić Vedrana Aladića. Razlog boravka u Donjem Miholjcu je međunarodna suradnja između grada Donjeg Miholjca i općine Drwina te suradnja glazbene škole iz Mikluszowica i glazbene škole iz D. Miholjca.

Za vrijeme boravka poljskog izaslanstva, gradonačelnik Zoran Kovač i načelnik Jan Pajak potpisali su pismo namjere o suradnji između grada Donjeg Miholjca i općine Drwinia. Na sastanku se razgovaralo i o zajedničkom sudjelovanju na apliciranju projekata iz Europskih fondova. Također se razgovaralo i o suradnji na području kulture i sporta, ali i gospodarskoj suradnji.

Tijekom nekoliko dana posjeta domaćini su pokazali povjesne znamenitosti grada Donjeg Miholjca, ali i regije, te su goste iz poljske upoznali sa kutlurom i tradicijskim običajima našeg kraja. Tijekom boravka gostiju iz Poljske održane su i dvije glazbene večeri, gdje su se u dvorcu Mailath predstavili učenici iz glazbene škole iz Mikluszowica i učenici naše glazbene škole.