KONCERT BAROKNOG ANSAMBLA CAMERATA GARESTIN

Čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na Koncert baroknog Ansambla Camerata Garestin koji će se održati u srijedu 8. srpnja 2020. godine u velikoj vijećnici dvorca Mailath, kao treći koncert u programu 1. PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu.

Ansambla Camerata Garestin okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća. Osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara, uz suosnivače sopranisticu Ivanu Lazar, flautista Danija Bošnjaka te čembalista i orguljaša Krešimira Hasa. Sastavljen je od glazbenika čija bogata iskustva već dulje vrijeme doprinose kulturnom i umjetničkom životu Republike Hrvatske.

 

Svojim nazivom ansambl njeguje i hrvatsku povijesnu baštinu prikazujući srednjevjekovno ima grada Varaždina – Garestin, te je osobito vezan uz međunarodni festival Varaždinske barokne večeri redovito nastupajući na istom od svog osnutka. Programska smjernica ansambla teži prikazu tematskih koncertnih projekata, prikazujući tako vrhunska djela europskih i hrvatskih majstora visoke renesanse, galantnog stila, rokokoa te glazbu ranijeg klasičnog stila.

 

Na programu koncerta u Donjem Miholjcu Ansambl Camerata Garestin izvodit će dijela hrvatskog majstora Ivana Lukačića, značajnog kompozitora barokne glazbe Jacoba Basevija il Cervetoa, njemačkog skladatelja i orguljaša baroknog razdoblja Johana Sebastijana Bacha te Georga Freidericha Händela, njemačko-engleskog baroknog skladatelja poznatog po svojim oratorijima i operama.

 

Nakon izvanrednog, neponovljivog i izuzetno posjećenog koncerta Kvarteta Rucner, Ane Rucner i Veronike Brzica, pođite s nama u nova povijesna glazbena putovanja i doživite uživo duh barokne glazbe u jedinstvenoj dvorani dvorca Mailath koja je upravo sagrađena za izvođenje komorne glazbe kakvu izvodi Ansambl Camerata Garestin.

 

PRANDAU festival programski je usmjeren na promoviranje orguljaške i komorne glazbe, revitalizacijom bogatog kulturnog naslijeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a naročito jednog od članova obitelji, Karla baruna Prandaua.

 

Dvorac Mailath-Prandau jedan je od najljepših dvoraca u Slavoniji i Hrvatskoj. Ljepota i originalnost dvorca nadmašuje mnoge druge slične dvorce. Slabo je poznat. Zato je na svima nama zadatak da kroz razne projekte upoznamo hrvatsku i europsku scenu s kulturnom baštinom Donjeg Miholjca.

 

Stoga Vas sa zadovoljstvom pozivamo na koncert Ansambla Camerata Garestin, radujemo se Vašem dolasku.