Ida Gamulin otvara 2. PRANDAU FESTIVAL u Donjem Miholjcu - 21. svibnja u 20:00 sati u dvorcu Mailath

S ponosom možemo istaknuti da PRANDAU FESTIVAL 21. svibnja 2021. u dvorcu Mailath s početkom u 20 sati otvara Ida Gamulin, jedna od najboljih koncertnih pijanistica u Hrvatskoj, koja je prošle godine obilježila 35 godina umjetničkog rada čija je međunarodna karijeru započela 1983. godine osvojivši prestižnu nagradu Myra Hess u Londonu gdje debitira u Queen Elizabeth Hall-u i snima prvi LP za tvrtku EMI-Mava. Tijekom bogate karijere nastupala je u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama te i dalje zauzima naslovnice prestižnih časopisa za klasičnu glazbu i plijeni pozornosti svjetske glazbene scene osvojivši mnoge međunarodne vrijedne nagrade i priznanja. Snima i izdaje za mnogobrojne televizijske i diskografske kuće te iza sebe ostavlja izuzetan izdavački opus.


2. PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu ove godine u svom programu nudi šest vrhunskih koncerata u razdoblju od 21. svibnja do 8. listopada 2021. godine u prostorima dvoraca Prandau - Mailath i župne crkve sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu. Planiranjem programa 2. PRANDAU FESTIVALA vodilo se računa da isti bude raznolik i obuhvati sva stilska razdoblja u povijesti europske glazbe kao i hrvatske glazbene baštine kroz stoljeća.

 

Program 2. PRANDAU FESTIVALA nastavlja se koncertom 11. lipnja 2021. godine u  župnoj crvki sv. Mihaela Arkanđela kada nastupa Ansambl Lazarus koji u svojim nastupima najčešće izvode djela hrvatskih autora koja su se pjevala tijekom katoličke liturgije u razdoblju od 15. do 18. stoljeća, dok će se na istoj lokaciji u mjesecu kolovozu predstaviti virtuozni trio:  poznati nam orguljaš Edmund Andler-Borić, sopranistica Antonia Dunjko i Igor Mrnjavčić na trubi.

Na lokaciji dvorca Mailath za 14.  srpnja 2021.  godine nudi se koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta, 18. rujna2021. godine koncert Gudačkog kvartet HNK-a u Osijeku, a 8. listopada 2021. godine  kao završni koncert ovogodišnjeg PRANDAU FESTIVALA Krešimir Starčević na klaviru i Antonia Jurkin Starčević na flauti.

 

Koncert će se održati uz provođenje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a i Odluka Stožera CZ RH prilikom provedbe manifestacije (obavezno nošenje maski svih posjetitelje u zatvorenom prostoru, popisivanje sudionika i posjetitelja, mjerenje temperature, osiguravanje dezinficijensa za posjetitelje i izvođače, osiguravanje socijalne distance i postavljanje svih potrebnih obavijesti u prostoru održavanja manifestacije).