Delegacija Grada Donjeg Miholjca u radnom posjetu mjestu Dravaszabolcs

 

Dana 17. srpnja 2020. godine,  zamjenik gradonačelnika Grada Donjeg Miholjca Tomislav Brusač  i direktorica Turističke zajednice Grada Donjeg Miholjca Melia Vidaković održali su radni sastanak s gradonačelnikom Dravaszabolcsa gospodinom Solti Dezso  i njegovim suradnicama koji je bio sazvan na inicijativu gradonačelnika Dravaszabolcsa, čime je nakon dužeg niza godina otvoren put za stvaranje novih prijateljstava i prilika pogranične suradnje.

Tema radnog sastanka bila je međusobno upoznavanje i želja za intenziviranjem suradnje dvaju prekograničnih susjeda na više područja, ali ipak s naglaskom na kulturu i turizam.

Tijekom razgovora izražena je spremnost na razvijanje prijateljskih i partnerskih odnosa u promociji kulturnih događanja, turističkih i rekreativnih potencijala koje pruža rijeka Drava te razmjena informacija i o mogućnostima gospodarske suradnje.

Domaćini su uputili poziv predstavnicima Grada Donjeg Miholjca za sudjelovanjem  u programu proslave državnog praznika Dana Svetog Stjepana koji će biti 20. kolovoza 2020. godine, te je tijekom sastanka potvrđen prigodan nastup Kulturnog umjetničkog društva Matija Gubec.

U ovo izazovno vrijeme ograničenja, izazvanih pandemijom, usuglašena mišljenja obje strane su da treba djelovati lokalno i mikro regionalno te razvijati dobrosusjedske odnose s obje strane granice i rijeke Drave.