14. Olimpijskii festival dječjih vrtića u Donjem Miholjcu

U ponedjeljak 18. svibnja 2015. u Donjem Miholjcu održan je 14. Olimpijski festival dječjih vrtića. Na ovom natjecanju koje je održano na Gradskom stadionu, okupilo se petstotinjak djece iz jedanaest vrtića Osječko-baranjske županije. Na 14. olimpijadi su sudjelovali DV „CVRČAK" iz Belog Manastira, DV „ĐAKOVO", DV „GRLICA" iz Bilja, DV „JABUKA" iz Osijeka, DV „JAGLAC" iz Đurđenovca, DV „LATICA" iz Osijeka, DV „MASLAČAK" iz Belišća, DV „MAZA" iz Valpova, DV „REGOČ" iz Tenje, DV „ZVONČIĆ" iz Našica i domaćini, DV „PINOKIO" iz Donjeg Miholjca.

Na samom početku Olimpijade pozdravne riječi mališanima, njihovim roditeljima, tetama te svim gostima uputio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Osječko-baranjske županije te dogradonačelnik grada Donjeg Miholjca, Darko Mikić koji je nakon paljenja olimpijskog plamena igre proglasio otvorenima.

Praznik sporta, razigranosti i veselja privukao je na stadion mnoštvo gledatelja, koji su bodrili malene sportaše. Natjecanje se odvijalo u nekoliko disciplina: skoku u dalj, trčanju na 50 metara, nogometu i bacanju loptica.

U nogometu kod djevojčica prvo mjesto osvojio je DV „LATICA" iz Osijeka, dok su nogometašice DV „PINOKIO" iz Donjeg Miholjca osvojile treće mjesto. U konkurenciji dječaka pobjeda je pripala DV „PINOKIO". U skoku u dalj kod djevojčica prvo mjesto osvojila je Andrea Hengeduš iz DV „ZVONČIĆ" Našice, dok je kod dječaka prvo mjesto osvojio Nikša Gotal iz DV „JABUKA" Osijek. U bacanju loptica kod djevojčica je najbolja bila Nina Papučić iz DV „ZVONČIĆ" Našice, a kod dječaka je pobjedu odnio Stjepan Subašić iz DV „ĐAKOVO". Prvo mjesto u trčanju na 50 metara osvojila je kod djevojčica Antea Javorček iz našičkog „ZVONČIĆA" dok je u konkurenciji dječaka najbolji bio Antonio Đikić iz DV „ĐAKOVA".

Nakon proglašenja pobjednika nagrade najuspješnijima uručili su dogradonačelnik Donjeg Miholjca Darko Mikić i član Izvršog odbora Zajednice sportskih udruga grada Donjeg Miholjca Željko Macanić, nakon čega je dogradonačelnik Darko Mikić, uz čestitke svima i poziv da se dogodine sastanu na 15.Olimpijadi, ovogodišnju proglasio završenom i zatvorenom.