PRIOPĆENJE O OTKAZANOM KONCERTU MIROSLAVA ŠKORE

Dana 29. rujna Donji Miholjac slavi svojeg zaštitnika i Dan Grada. To je događaj koji povezuje sve donjomiholjčane u zajedništvo bez razlika. Tu se brišu razlike koje mi svi imamo i nosimo u svim drugim situacijama i prigodama. Za taj dan, s takvim namjerama, angažirali smo kao glazbenika Miroslava Škoru. U trenutku dogovaranja koncerta bili smo sigurni da je on osoba koja u našem gradu neće izazvati nikakve podjele, nikakve otpore, nikakve animozitete među naših građanima i gostima. Tako mislimo i danas.

 

Ono što se međutim promijenilo su okolnosti u kojima ni sam Miroslav Škoro više ne može upravljati takvom svojom pozicijom nakon javnog isticanja svoje legitimne namjere kandidiranja na sljedećim predsjedničkim izborima. U novonastalim okolnostima nemoguće je održati političku neutralnost tog glazbenog događaja predviđenog za sve naše građane bez obzira na političke i druge s tim povezane preferencije.

 

Istodobno, i gospodina Miroslava Škoru, kao i sve druge službene kandidate (kad svi oni to i postanu) vrlo rado ćemo vidjeti u našoj sredini (a Grad Donji Miholjac svima će ravnopravno i promptno izdati sve potrebne suglasnosti u slučaju takve potrebe) u jednom fer natjecanju za naklonost dijela naših građana kao svojih birača, ma kako njihov potencijalni broj bio veliki ili mali.

 

Vođeni isključivo tim razlozima nemiješanja političkih preferencija (koje su legitimne) i općeg događaja od jednakog i ravnopravnog interesa za sve građane, kakav je Dan Grada, odlučili smo sporazumno raskinuti ugovor o koncertu s g. Miroslavom Škorom.

 

Foto: Duško Jaramaz/Pixell