BICIKLIJADA 2018. - PROJEKT BYPATH

Proteklog je vikenda u organizaciji Grada Donjeg Miholjca te projektnih partnera Trističke zajednice Donji Miholjac i Grada Šikloša u okviru projekta BYPATH održana biciklijada na relaciji Donji Miholjac – Šikloš. 
Riječ je o biciklističko-turističkoj priredbi koja je ostvarena u okviru projekta Interreg V-A program suradnje Mađarska - Hrvatska 2014.-2020. s ciljem predstavljanja razvoja biciklističke staze. 
Prijave sudionika biciklijade obavljale su se ispred dvorca "Mailath", gdje je upriličen kraći program uz obraćanje gradonačelnika Donjeg Mholjca Gorana Aladića i nastup Gradske limene glazbe.

Biciklijada je bila vrlo uspješna i rado prihvaćena s obje strane granice. Ukupno se prijavilo oko 200 sudionika biciklijade iz Donjeg Miholjca i okolice, zatim Osijeka, Petrijevaca, Ladimirevaca, Bizovca, Belišća, Đakova, Valpova i Vukovara te iz susjedne Republike Mađarske iz Šikloša, Pećuha i Vilanja, ne računajući oko pedesetak djece koja su sudjelovala u biciklijadi samo do državne granice. 
U povijesnoj tvrđavi u Šiklošu je priređen vrlo srdačan doček a na samom počeku nazočnima se obratio gradonačelnik grada Šikloša dr. Janos Marenics i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić. Sudionici biciklijade su se imali prilike okrijepiti, obići tvrđavu s vodičem a sve je bilo popraćeno i s kulturnim programom. Nakon povratka biciklista iz Republike Mađarske u perivoju oko dvorca je organizirana i pupm track utrka koja je već više puta bila organizirana na istoj lokaciji u organizaciji Biciklističkog kluba "Maraton team" Donji Miholjac.

Zahvaljujemo svim partnerima i udrugama u organizaciji ove lijepe i uspješne biciklijade, također se zahvaljujemo i biciklistima na velikom odazivu kojim su pokazali da postoji puno prostora i potencijala za razvoj biciklizma i cikloturizma u našem gradu.