Zamjenik gradonačelnika

Tomislav Brusač, zamjenik gradonačelnika grada Donjeg Miholjca, rođen je 14. studenog 1965. godine u Belišću, od oca Antuna i majke Mande.

 

Oženjen je i otac je dvoje djece. Osnovnoškolsko obrazovanje stekao je u Belišću, a Srednju školu za zanimanje matematičar-informatičar pohađao u Valpovu.

 

Nakon završene srednje škole i služenja vojnoga roka počinje raditi u DP „KOMBINAT BELIŠĆE“ na mjestu operatera na informacijskom sustavu, a kasnije kao organizator informacijskih sustava, da bi nakon godinu dana upisao Ekonomski fakultet u Osijeku te 1991. godine stekao zanimanje ekonomist.

 

Radi daljnjeg usavršavanja i naobrazbe upisuje 2004. godine diplomski studij ekonomije na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku, smjer marketing management,  te po završetku studija 2010. godine stječe visoku stručnu spremu kao diplomirani ekonomist.

 

Od 1990. godine, dakle gotovo trideset godina, s obitelji živi u Donjem Miholjcu.

 

U Domovinskom ratu aktivno sudjeluje od mjeseca veljače do mjeseca rujna 1992. godine u Centru za obavješćivanje i uzbunjivanje u Donjem Miholjcu te je nositelj Spomenice Domovinskog rata.

 

Od 1. ožujka 1993. zaposlen je u Ministarstvu unutarnjih poslova u kojem obavlja poslove višeg upravnog referenta u Policijskoj postaji Donji Miholjac i Policijskoj postaji Našice, u vremenu od 2013. do 2016. godine obavlja posao v.d. voditelja Odjela za prometne isprave i oružje u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, dok je posljednju godinu dana obavljao poslove upravnog savjetnika u Policijskoj postaji Beli Manastir.

 

Od svojih osnovnoškolskih dana Tomislav Brusač aktivno sudjeluje u društvenom, sportskom i kulturnom životu. Sve dokraja srednjoškolskih dana aktivno je igrao nogomet u NK „Belišće“, a od ranih 80-ih godina pa sve do nedavno aktivno se bavio glazbom svirajući u nekoliko vokalno-instrumentalnih sastava. Punih 14 godina član je crkvenog mješovitog pjevačkog zbora Sv. Cecilija iz Donjeg Miholjca u kojem nastavlja aktivno bavljenje glazbom.