PRANDAU FESTIVAL 2020 - ODRŽAN ZAVRŠNI KONCERT

U Donjem Miholjcu 24. listopada 2020. godine, 19,00 sati u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela održan završni koncert Prandau Festivala na kojem je na orguljama nastupio Edmund Andler Borić uz violinistu Gorana Končara. Vrhunski glazbenici s dugogodišnjim međunarodnim karijerama na najvišoj razini izvedbe dostojno su zatvorili ovogodišnji programa PRANDAU FESTIVALA. Publika je imala prilike uživati u majstorskim i virtuoznim ali istovremeno i izuzetno osjećajnim izvedbama na oba instrumenta.

Koncert se održao u u ozračju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beetovena.

Na početku koncerta prisutnima se obratio vlč. Josip Antolović, župnik Župe sv. Mihaela arkanđela te naveo nekoliko povijesnih činjenica o crkvenim orguljama koje su svojedobni dar baruna Karla Prandau. Također se zahvalio svim donatorima i vjernicima župe na prilozima kojima je naša župna crkva dodatno uređena nabavkom novih klecala, ugradnjom podnog grijanja uz uređenje kamene podloge, bojanja zidova i servisiranja te ugađanja orgulja koje su ponovno zablistale svojim lijepim zvukovima tijekom koncerta.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Brusač također se zahvalio suorganizatorima Prandau Festivala, Turističkoj zajednici Grada Donjeg Miholjca, Župi sv. Mihaela arkanđela, Glazbenoj školi pri OŠ Augusta Harambašića te Povijesnoj udruzi Mailath kao i mnogim tvrtkama, OPG-ima, ljekarnama koji su prepoznali vrijednost projekta i svojim donacijama omogućili promociju i kvalitetan vizualni identitet Prandau Festivala. Nadalje izrazio je i zahvalnost Ministarstvu kulture i medija, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Donjem Miholjcu na potpori kao i medijskim pokroviteljima festivala Radio Donjem Miholjcu, Glasu Slavonije, STV-u, portalu Miholjština.info, HRT-u Radio Osijeku, HR2, te internetskim portalima susjednih gradova a posebno je zahvalio na vjernoj publici koja je svojim dolaskom na koncerte unatoč opasnosti od zaraze korona virusom dala poticaj i motiva da se Prandau Festival održi i u slijedećim godinama.

Posebna zahvala i  volonterima naših udruga a posebice volonterima Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac koji su svojim angažmanom omogućili pridržavanje svih propisanih protu epidemiološkh mjera bez kojih se koncerti ne bi mogli održati.